Funcționarea numai pe baterie

În această configurație, este necesar să împiedicați descărcarea bateriei la 0%. De asemenea, este bine să reîncărcați bateria atunci când este plată, de exemplu, 60%. O astfel de procedură este corectă pentru bateriile litiu-ion și litiu-polimer. Pentru a proteja bateria să nu fie descărcată la 0%, opțiunea responsabilă pentru hibernarea sau oprirea computerului trebuie să fie pornită atunci când starea bateriei este mai mică de 5-10%. Pe Windows, acest lucru este setat automat la 7%.

Lucrul cu bateria și încărcătorul

În acest mod, bateria este încărcată la 100%, apoi notebook-ul comută la curent alternativ. Această soluție are defecte care afectează negativ durata de viață a bateriei. Trebuie menționat aici faptul că mediul de lucru optim pentru celulele cu litiu-ion se situează în intervalul 0 – 25 grade Celsius. Cu cât temperatura este mai mare, capacitatea bateriei scade. De ex Lucrările neîntrerupte la 60 de grade Celsius timp de 3 luni pot face ca capacitatea bateriei să scadă chiar și cu 40%. Dacă alegem această soluție, este necesar să deconectăm notebook-ul de la încărcător și să descărcăm bateria cel puțin o dată pe săptămână.

Lucrați numai cu încărcătorul

Modul preferat de a lucra în situații în care folosim laptopul exclusiv la birou. Bateriile trebuie încărcate la 50-60% și apoi scoase din computer. Trebuie amintit că bateria din notebook acționează ca un UPS. Când este îndepărtată, orice fluctuație de tensiune în rețea va determina blocarea sau resetarea notebook-ului. Lucrul numai cu încărcătorul este preferat doar atunci când notebook-ul este folosit pentru jocuri.

Modul în care folosiți notebook-ul dvs. depinde de persoana care îl folosește. Vă recomandăm să alternați opțiunile de încărcare oferite.

Leave a comment